fredag, oktober 20, 2006

Mindstorms NXT

Den nye version Mindstorms robotten kladsen fra LEGO kaldes NXT (den gamle hed RCX) - og den kommer med et rigtig godt stykke software, lavet i partnerskab med National Instruments. For de personer som er mere til noget "hardcore" - så findes der flere måde at programmere NXT klodsen, blandt andet: NXT# - Mindstorms for .NET

Etiketter:

torsdag, oktober 19, 2006

I kategorien: De er for seje - på den fede måde

Jeg faldt over denne artikel på Wired - omkring 'Space Elevators', og hvordan civile kan vinde 400.000 US Dollar i en konkurrence.

For de af jer der ikke har hørt om en rum elevator, så er planen at trække et kabel fra jorden ud i rummet, og lade en elevator kører op og ned af det kabel. Derved kan man reducere udgiften ved at begive sig på rum-færd betydeligt.

Nu bruges denne udfordring så til at få skole elever interesseret i Teknik og Natur fag - det er fantastisk :)

Etiketter:

onsdag, oktober 18, 2006

'Internet addicts' ?

BBC finder man historien 'Internet addicts' en 'Internet-man' er så defineret ved:

'Addicts' showed signs of compulsive internet use, habitually checking e-mail, websites and chat rooms.

A typical addict is a single, white college-educated male in his 30s, who spends more than 30 hours a week on "non-essential" computer use, it found.


Jeg vil så godt lige gøre opmærksom på at:
  1. Jeg er ikke single
  2. Alle de mange timer jeg bruger på nettet er alle 'essential' der er ikke nogen der er 'non-essential'
  3. Og jeg sidder lige nu ved venner, de ser TV og jeg tjekker lige min e-mail og mine blogs...

'Addict' ? Er du?

Etiketter:

Et foto om dagen - 365 dage om året?

Project 365 er et project hvor en Taylor McKnight har taget et billede om dagen et helt år. Prøv lige at forestille dig det... en lille bitte ting, men hver eneste dag... at huske at tage et billede. Og når man så udemærket godt ved at man ikke lige får det rigtige billede i første skud, tjah... det er lidt af et project.

Gad vide om man kan, ville du kunne?

Etiketter:

tirsdag, oktober 17, 2006

I kategorien: Den vil jeg ha'! :-)

Man kan få alting til USB, kaffe kop varmer, lampe... og nu powermate - powermate er en af de gizmo ting som bare er yderst cool og brugbart de få gange man sidder og leger med lige netop, det-der,-der-lige-har-brug-for-sådan-en-ting, og jeg ved bare at når jeg næste gang sidder i det-software-der-lige-har-brug-for-sådan-en-ting, vil jeg sidde og ærge mig gul og grøn over jeg ikke har købt den endnu.

Så det ender det nok med jeg gør... før eller siden ;)

Etiketter: