lørdag, november 25, 2006

Julesild Del 3

Her har vi så dild lagen, og nedenfor et billede af det færdige resultat.

Jeg har nu smagt en af hver slags sild, og jeg mener selv at resultatet er værd at spise.

Der var lidt arbejde i at lave dem, men slet ikke så meget at det skal afholde mig for at lave julesild til næste år.

I store træk, så tager man en flok sild og hiver skinnet af den (det er let, kan gøres i et snup tag).

Derefter ligges silden i vand for at blive udvandet, i et sted mellem 12-24 timer. Så klargøres marinaden ½ eddike og ½ sukker blandes med hvad hjertet begære, og koges op. Lagen skal så køles helt ned.

På dette tidspuknt, tager du sildene, skære dem op, smider dem i et glad sammen med lagen, lukker låges og sætter dem på køl i minimum 24 timer.

Herefter kan de holde sig i køleskabet i en uges tid.

Og resultatet: Som så meget andet, så smager det så meget bedre en de færdigvare man køber i sit lokale supermarked, og hvis så også dropper K-salat, og lige blander sin egen karry dressing - så er det fjong :-) Posted by Picasa

Etiketter:

Julesild Del 2

Første marinade - blandt andet: eddike, løg, peperkorn, sukker, chili plus et par hemlig-nemlige sager. Kan du gætte se hvad det er? :) Posted by Picasa

Etiketter:

fredag, november 24, 2006

Slavearbejde?

Hvor politisk høj aktuel kan min blog blive? Nu er vi nået der til hvor jeg fortæller jer om vores nye sengetæppe - og kan i gøre noget ved det? Nope, og kan i lade være med at læse videre og finde ud af hvad et sengetæppe har med slavearbejde at gøre?

Heidi og jeg (mest Heidi) - har gennem de sidste mange år tvunget min søde Mormor til at sy på dette fantastiske sengetæppe.

hver firkant er ca. 10x10cm, vores seng er 180x220, der er 3 kanter der er 30cm længere, alt i alt ca 6 kvadrat meter!

Nu er det blevet færdig, og har fundet sin plads, og vi er nød til at redde sengen hver dag :-P

Se, nu kan man så tænke lidt over om det var min mormor der var slave, eller mig der er slave af tæppet... men imponerende er det. Posted by Picasa

Julemarked

Der er Julemarkedpå Bøgedal Bryghus
( www.boegedal.com )
søndag den 10.december kl.13-17

Det sælger alt mulig pjat og andet julestads, og så selvfølgelig Jule og Nytårs bryg!

De er nu nået til fad No. 75, den sidste jeg smagte tror jeg var fad No. 44! Så man må sige det er ved at være oppe over at komme afsted igen!

Anyway, jeg regner med at tage afsted, hvis du er interesseret i en tur, så smid en besked, nedenfor (i comment sektionen) - så kan vi jo se om der skal blive en tur ud af det, eller hvad :-)

Billedet er 'Tyren' som står inde i bryg-laden, og vogter de fine principper. Posted by Picasa

Etiketter:

Julesild - Del 1

Så er det jo ved at være juletid, og til julen hører jo julesilden. I år bestemte jeg mig for at give den lidt gas, og lave min egen sild i marinade.

Første skridt, er jo at få slæbt nogle hjem, så sagt så gjort. 2kg frisk sild fra min lokale fiske handler, og så igang med at skære ud og hive skin af.

Tilslut skal sådan nogle frækkerter ligge i vand i 12-24 timer, for at blive udvandet.

Ser de ikke mægtig fine ud? Posted by Picasa

Etiketter:

tirsdag, november 21, 2006

Rygestop

Der indføres nu rygestop på arbejdspladser i Danmark, det er en længe ventet lov - jeg har aldrig forstået hvorfor jeg skal udsættes unødvendigt for risiko på min arbejdsplads.

Det er for såvidt fint at folk vælger at ryge, men kan jeg ikke nok blive fri mens jeg spiser og arbejder? JEg går jo heller ikke rundt og genere rygerne med alverdens ulykker mens de arbejder og spiser - det er jo deres valg ikke mit. Så tak fordi de nu skal ud.

Deres valg ikke mit.

Etiketter:

Sikkerhed igen...

Sikkerheden går amok i lufthavnen, hvor mange 'angreb' har lufthavns kontrollen afværget? Jeg tror ikke på det er ret meget. Gode efterretningstjenester, ja tak - der respektere mine rettigheder - men alt det andet pjat, nej tak.

Etiketter:

lørdag, november 18, 2006

En sniger...


Her har vi så Michael, de var tættere på, men da
han løftede sig fra maven bestemt de sig for at
han så bedre ud på afstand.

 Posted by Picasa

Etiketter:

Skovtur

Her til morgen tog Michael og jeg en tur til stranden og i skoven - med hver vores kamera, det kom der et par gode efterårs billeder ud af.

Vi var dog ikke helt tilfredse med solen, eller rettere med skyerne foran solen - den kom ikke rigtig til sin magt - men det gjorde hende her så i stedet.

Vi tog afsted kl 7.20, og var hjemme igen omkring kl 10, på de 2½time får man mange gode oplevelser. Posted by Picasa

Etiketter:

søndag, november 05, 2006

Pandora Internet Radio

Pandora Internet Radio - Find New Music, Listen to Free Web Radio - Tjah... det tog mig et stykke tid at blive hooked på Internet Radio.

Da jeg hørte om Pandora første gang, led det også samme skæbne som en gratis uge avis... direkte hen i bunken af information man ikke burde have fået.

For en uges tid siden, var Heidi og jeg dog på besøg ved nogle venner, hvor jeg blev overbevist. Det tager et nummer eller en kunstner som du er vild med, og så finder Internet radioen andre lignende musik stykker som du sandsynligvis vil kunne lide. ret vildt ;)

Anyway, simpelt interface, gratis musik, med links til musik shops hvis du vil købe det du lytter til. Prøv det ;)

Etiketter:

fredag, november 03, 2006

Gulv vask...

Da jeg faldt over RoboMop, som er en feje robot, bestemte jeg mig for at bygge en Robot Gulv vasker, ved hjælp af LEGO Mindstorms.

jeg ved godt, at jeg er forudindtagetda jeg jo var med til at udvikle mindstorms, men jeg finder det umådeligt meget sjovere at bygge en så simpel robot end at købe det færdigt.

Det største problem for jeg når jeg ikke kan bygge det... men så må jeg jo betale mig fra en Robot til støvsugning, græsplænen eller vinduesvask... og blive fattig ;)

Robots are cool...

Etiketter:

Fix it Guide

Tjah - så faldt jeg over dette site der indeholder masser af Fixit Guides , det vil sige... når du nu lige står og skal skille din ipod i tusinde stykker for at fize harddisken, thaj... så kan du så se hvordan her.

At de så gerne sælger dig stumperne samtidig viser bare at de har forstået hvordan man driver forretning.

Etiketter: ,