søndag, december 24, 2006

Ikke Thomas Edison men hvem så?

Edison opfandt ikke pæren, man ved jo godt at det er hesten der opfandt den.

Nej helt seriøst, hvis det ikke er Thomas Edison, hvem er det ? :-)

Anyway, who cares...

Etiketter:

Og kirken hedder?

Så er jeg hjemme igen, og har nået at hente de sidste gaver.

Jeg havde en fire dags tur, oprindelig planlagt til tre, lidt øst på, nærmere bestemt Sankt Petersborg og Minsk - første gang jeg bevæger mig øst for Tjekkiet.

Desværre var der ikke så meget tid til site-seeing, men vi nåede da forbi denne fatastiske kirke - ved du hvad den hedder på Engelsk eller Dansk, og ved du hvorfor den hedder det?

Turens formål var at evaluere potentielle out-sourcing partnere, som så mange andre firmaer er det svært at finde kvalificerede folk i Danmark - vi er i vesten virkelig begynt at lide under at naturvidenskab er blevet ned prioriteret de sidste 20 år (måske siden '68?)

Vi har simpelthen ikke nok dygtige udviklere i Danmark - så nu kigger vi til øst europa - og jeg vil sige at jeg blev umiddelbart, som det jo er på sådan en hurtig tur, imponeret over hvad jeg så, de har formået at stable, hvad der ligner, nogle ret proffesionelle firmaer på benene.

Betyder de så at alt er lykkeligt og vi er klar til at tjene kassen? Næppe, selv ved mit sidste projekt på LEGO, hvor jeg havde dem der havde udviklet programmerings, til at udvikle den software jeg skulle have lavet - var der stadig enorme udfordringer der skulle overvindes.

Men på lang sigt, tror jeg ikke et firmaer der vil lave af produktudvikling af software/medie løsninger, kan undgå at kigge efter markeder med nok arbejdskraf.

Bemærk at jeg i dette indlæg ikke nævnte:

- Billig arbejdskraf (out-sourcing er ikke billigt)
- Mangel på højt uddannede (det er dygtige folk der mangler)
- Nogen der har fået out-sourcing til at virke (Af produkt udvikling, jeg kender dem ikke)

 Posted by Picasa

Etiketter:

mandag, december 11, 2006

Kan du så komme igang!

Indexed.com har gjort det igen:

Etiketter:

søndag, december 10, 2006

Er du en gammel abe, en ny abe eller vil du bare have noget frugt?

I et rum er der fem aber, i rummet hænger der en kurv under loftet, fyldt med frugt. Under kurven står en stige, så man kan kravle op til kurven med frugten. I loftet er et sprinkler anlæg, med is koldt vand (du ved, det vand der er så koldt at det næsten er is).

Nu går der noget tid, og en af aberne bliver sulten, den kravler op af stigen – men da den forsøger dette, oversprøjtes alle aberne med is koldt vand. Da anden abe forsøger at kravle op, sker det samme, is koldt vand.

Der går ikke lang tid, så forsøge aberne at holde hinanden fra at kravle op af stigen, det krædser og bider de aber, de tror er på vej op af stigen.

Nu tager vi en af de gamle aber ud af rummet, og sætter en ny abe ind.

Vi slukker for vandet.

Når nu den nye abe bliver sulten, forsøger den at kravle op af stigen, men til dens store overraskelse bliver den overfaldet af de fem andre aber, de bider og krædser den for at forsøge at tage lidt frugt, den forstår ikke hvorfor, men den forstår hurtigt at den ikke skal kravle op af den stige.

Nu fjernes endnu en af de gamle aber, og endnu en ny sættes ind. Da den nyeste abe bliver sulten forsøger den at kravle op af stigen, til alt den dejlige frugt, men den bliver overfaldet af tre gamle aber der er bange for at blive våde og en ny abe der ikke ved hvorfor, de bider og river, og den abe der aldrig er blevet våd er begejstret!

Nu fortsætter vi med at fjerne gamle aber, og hver gang sker det samme, den nyeste abe blive overfaldet når de bliver sultne, og de aber der aldrig er blivet oversprøjtet går livligst tilværks med deres voldlige overfald.

Når alle fem gamle aber er udskiftet, er vi i den situation at dem der overfalder aben ikke ved hvorfor den nye abe ikke må kravle op af stigen, der er ikke nogen af dem der har fået vand, og der kommer ikke noget vand mere – der er nu fem sultne aber, der er ingen der tør eller vil henter frugten i kurven.

Så kan man jo overveje om om man er en gammel abe, en ny abe eller om man i virkeligheden bare skal hente den frugt!

Etiketter:

lørdag, december 09, 2006

Internet Indbakke?

Når man nu har 10-15 forskellige sites man godt kan lide at besøge, ville det så ikke være rart hvis man ikke hver dag skulle besøge dem for lige at tjekke om der var sket noget? Om der lige var kommet nogle nyheder?

Lidt lige som med email, jeg skal jo ikke tjekke min Mormors eller en af mine venners web side for at se om de har skrevet en email til mig, de dukker bare op i min indbakke i mit mail program.

Så ville det da være fantastisk hvis hver gang der lige skete noget på en web side at det så dukkede op i min 'Web-Indbakke'

Den teknologi/mulighed findes, teknologies hedder 'RSS', og alt hvad du skal have er et program der kan læse RSS, hver side (for eksempel denne her du læser på nu, kan så lave et 'RSS Feed' - der så og sige sender nyheder til din 'RSS Læser' automatisk.

Dette program der kan læse RSS, kan du foreksempel få fra 'Google', de kalder programmet Google Reader.

1. Login med din Google konto (hvis du ikke har en, så sig til - jeg sender gerne en invitation til dig)
2. Klik på 'Add subscription'
3. Tast 'www.opifer.dk/blog/'

4. Nu kan du se at denne side er dukket op i listen til venste - den hedder 'Daniel's blog'
5. Hvis du klikker på siden, vil du se hvert indlæg som en seperat besked, lige som med emails.


Hver gang du finder dette lille RSS ikon ( RSS Icon ) , kan du tilføje nye abonnementer til din RSS Læser.

Etiketter:

Jule vrede og flyvende rensdyr


Kan det virkelig passe at der er en afhængighed mellem opdragne børn og tiden på året? Og har Julemanden virkelig en vrede der er en trussel?

Grafen er tyv-lånt fra Indexed, hvor en fyr der pbenbart hedder Rueben morer sig med statitic og grafer... eller hvad man nu kalder det.

Cirka en gange om ugen kommer der en geni streg fra ham... og virka som en geni en gang om ugen er jo heller ikke noget skidt mål ;-)

Har Rensdyret ansvarsforsikring?
Og når vi nu er ved Indexed, så kan vi jo lige tage noget mængdelære, og hvordan verden hænger sammen når man snakker om flyvende rensdyr.

Guitar og grimme fyrer
Og når vi nu er i gang, så er det jo det her med grimme fyre og en guitar, er det en sammenhæng? Find (måske) svaret her...

Etiketter:

onsdag, december 06, 2006

DBA.dk nu med bedre søgemotor

Drengene oppe på DBA.dk har arbejdet hårdt gennem langt tid med at få en ny og bedre søgemotor på plads. Som bruger oplever man et nyt interface, men generelt bør man jo som bruger ikke opleve andet end det er super meget lettere at finde det gode tilbud, og det er det :-)

Etiketter:

Dansk undersøgelse omkring cancer risiko ved brug af mobil telefoni

Der er to ting ved denne post, det første er at når BBC har denne artikel BBC NEWS - Mobiles 'cleared' of cancer risk, om et dansk forsker hold er det bare for sejt - de skal da have et klap på skulderen (altså holdet bag undersøgelsen). Mere af Danmark og Danskere der gør sig bemærket internationalt. Super sejt.

Nu mit spørgsmål: hvordan ved de det? De har vel ikke taget prøver af alle de mennesker? Det kunne være lidt interessant, at hører lidt om hvordan de når frem til konklusionen...

tirsdag, december 05, 2006

Er du Google-skarp?

Er du fuldstændig skarp til at få det resultat du forventer når du søger på google - når jeg sådan står og kigger over skulderen på folk oplever jeg ret ofte af man godt kan forbedre sit resultat hvis man sætter sig ind i hvordan 'søge maskinen' fungere - Google har lavet en side der forklare hvordan man kan Build a better query

Når man så tager udgangspunkt i at google er en maskine der hjælper en til at finde det bedste match i en ENORMT stort bibliotek, og det faktisk virker ret godt... så er det egentlig en super bruger grænseflade de har lavet.

Etiketter:

mandag, december 04, 2006

Jagten på den perfekte kop...

Der er et stort problem ved min nye espresso maskine, jeg kan slet ikke tåle så meget espresso hver dag! Man får jo hjertebanken, koldsved og andet skidt, så man er nød til at vise tålmodighed og mådehold, to dyder man burde være foruden.
 
I al den tid jeg så ikke kan stå og brygge den ene espresso efter den anden, sidder jeg så foran min PC'er og surfer espresso sider - og så var det lige jeg ville dele mine fund med jer.
 
Wikipedia har selvfølgelig også en artikel om espresso, og ligesom så mange andre emner findes der også en FAQ om hjemme bryg af espressp " Home Espresso FAQ", og som om jeg ikke var nørd nok, fandt jeg også et geek site om kaffe coffeegeek.com - og en artikel der tager udgangpunkt i den maskine den maskine jeg lige har købt.

Etiketter:

søndag, december 03, 2006

Nyt legetøj - jeg gi'r en espresso!


Så fik jeg købt mig en espresso maskine, havde gået og kigget lidt på mulighederne, men fandt hurtigt ud af min smag er lidt dyr - når gode råd (og espresso maskiner) er dyre, så må man jo ty til DBA.dk og ganske rigtigt der er indtil flere rigtig gode tilbud på DBA.dk.

De to jeg endte med at kigge efter. var Francis Francis, som er en flot maskine, skulle lave udmærket kaffe, men dog ikke helt i toppen. Min favorit blev La Pavoni, den Pavoni maskine jeg kiggede på findes i to udgaver. Alm. og Pro - i første omgang fik jeg finger i en Alm, men mon ikke jeg på et eller andet tidspunkt skifter den ud med en Pro.

Forskellen på Alm og Pro er blandt andet en tryk måler, og det er jo essentielt for mig at vide hvad trykket er på, og ikke bare om maskinen er klar ;-)

Maskinen i sig selv er ret manuel, det mest betydningsfulde i den sammenhæng, er det lange håndtag der stikker ud, når man løfter det op presses der vand og damp ind i en kammer, og det tryk som der så ligges på håndtaget er afgørende for hvor hurtigt vandet løber i gennem espresso bønnerne, og derved smagen af espressoen - Fantastisk!

Det er helt vildt med nyt legetøj, især når det betyder at der ud af legen kommer mad eller drikke.

Etiketter: