mandag, april 30, 2007

Guess who!?

Posted by Picasa

søndag, april 29, 2007

"The elusive goal of corporate outperformance"

McKinsey har offtentlig gjort denne artikel, hvor man har kigget på de 9 promille af firmaer der over et årti har klaret sig bedre en deres konkurrenter.

9 promille! Det er ikke ret mange firmaer ;)

De fandt blandt andet:

"Top-performing companies execute fewer mergers and acquisitions that their competitors do, for example, and they generate more value from intangibles. "

Læs selv artiklen her...

torsdag, april 26, 2007

Dilbert.com

Dilbert er simpelthen for sjov, og når man så tænker på hvor tæt på bullseye de rammer nogen gange.


I dag var der et lille hik om corperate blogs, se den lille sjove satan her.

Se flere super sjove strips på dilbert.com

Etiketter: ,

onsdag, april 25, 2007

Kender du en kok? Glad kok søges til glade medarbejdere

Kender du en kok, som kunne være interesseret i at blive din kommende kollega, så giv ham/hende et tip om jobbet.

Den Blå Avis i Århus søger kreativ kok til ledelse og drift af vores frokostkantine.
Kantinen er et vigtigt omdrejningspunkt på Den Blå Avis, hvor vi ønsker at give vores medarbejdere en spændende og positiv oplevelse hver dag.

Sammen med vores kantineassistent skal du levere en lækker, udfordrende og ernæringsrigtig frokost af gode råvarer. Du udvikler og sammensætter menuen af kolde og lune retter, og du står for indkøb, produktion og servering på buffet.

Vi har ca. 100 spisende medarbejdere, og frokosten afvikles i tidsrummet 11.30-13.00. Du har et fast råvarebudget, som giver dig gode muligheder for at matche vores ønsker om de bedste råvarer, sund kost og valgfrihed.

Vi er en sprudlende og begejstret arbejdsplads, og som en central figur skal du have et udadvendt og positivt væsen, der trives i rollen med at servicere. Til gengæld giver vi dig stor frihed og ansvar i hverdagen.

Du har før arbejdet i kantine, eller måske er du klar til et arbejde med faste arbejdstider og tætte relationer til kollegerne. Du ved, hvordan du sammensætter kosten, så den dækker i bredden og samtidig giver smagsoplevelser. Du ved, hvor du får de bedste råvarer til den bedste pris, og du forstår at ændre menuen efter årstiden.

Vi tilbyder dig job på en meget spændende arbejdsplads, hvor du som kok er lige som vigtig på holdet som alle andre. Vores arbejdsplads ligger fantastisk placeret på Marselisborg Havn i lyse omgivelser. Du får en grundig introduktion i vores ønsker og tanker for kantineområdet, og du tilbydes sparring og inspiration via en ekstern konsulent. Du indgår i vores serviceteam, der dækker områder som vicevært, rengøring, serviceassistent mv., og hvor der altid er en hjælpende hånd at hente, hvis det brænder på.

Arbejdstiden er 37 timer pr. uge mandag-fredag, og du planlægger selv mødetiderne ind i samarbejde med dine nærmeste kollegaer. Du aflønnes efter dine kvalifikationer og tilbydes vores øvrige pakke af benefits og pension.

Tiltrædelse snarest. Har du spørgsmål til jobbet er du velkommen til at kontakte Pia Christensen på tlf. 87 31 31 10.

Ansøgning med CV sendes til job@dba.dk, mærk ansøgningen ”Kok”. Ansøgningsfrist er d. 6. maj.

Etiketter:

mandag, april 23, 2007

Min blog og Bionicle? Ligegyldigt indlæg...

I kategorien: ligegyldig-statestik så så jeg lige på statistikken for denne blog at der er en der søgte på www.bionicle.com og derefter gik ind på denne blog.

Jeg blev lidt forundret og tænkte "Det var da lige godt spøjst" for det første kan jegikke mindes at jeg har haft et indlæg om bionicle (men det har jeg jo nok). For det andet, sådan et sejt produkt (jo jeg er forud indtaget), og jeg kunne score et hit på google på det.

Anyway, jeg tog en tur forbi www.google.com søgte på www.bionicle.com, men skuffet blev jeg da min blog ikke dukkede op på første hit, nå men jeg kiggede igennem side... heller ikke på side 1 var der bonus... ah men side to er da heller ikke så skidt... men nej, heller ikke side 2 gav pote...

Jeg kan så fortælle at hele vejen til side 21 var der ikke pote - det betyder ikke at side 22 gav et hit men bare at jeg gav op.

Jeg afskriver det som en tålmodig person, eller magi!

Etiketter: , ,

lørdag, april 21, 2007

Italiensk gourmet

Fortjener kone, kæresten eller manden der hjemme en god middag, og er du er til Italiensk gourmet, og gerne vil have lidt på kultur opleveren, så var det måske noget med en tur i byen den 27. April?

Restaurant Merlot i Vejle ved Egon Aaberg står for maden og en del af hyggen.

torsdag, april 19, 2007

Hydro Texaco

Tjah, så er det tid til en "Hate" post.


Hvordan kan et stort firma som Hydro Texaco fuldstændig tilsidesætte sikkerhed som en parameter?


Jeg ville her til aften bestille et kunde kort. For det første beder de om mit CPR nummer... hvad er det lige de skal bruge det til? De sælger benzin, og hvad har mit CPR nummer med benzin at gøre.


For det andet vil de have mit Reg. og Kort nummer til min bank, hvad sker der lige for dem? Hvad skal de lige bruge det til?


For de tredje så beder de mig sende alt dette over en usikker internet forbindelse!!!


Hvad går der lige galt for dem?


Hvis du ikker ved hvornår du er på en usikker forbindelse, så kig efter den lille hængelås, hvis du ser en låst hængelås, er alt ok - ellers pas på hvad du sender!


Og så pas lige på Hydro Texaco - de forsøge (måske!) at snyde dig! ;-)


Etiketter:

onsdag, april 18, 2007

Abe fylder 75

75 år er jo helt fantastisk, og hvilken karriere: Tarzans abe fylder 75 :-)

torsdag, april 12, 2007

How businesses are using Web 2.0: A McKinsey Global Survey

McKinsey har lavet en undersøgelse af hvordan firmaer bruger Web 2.0 - eller det siger de, de har lavet.

Artiklen findes her: "How businesses are using Web 2.0: A McKinsey Global Survey"

Nogle af konklusionerne er at mere end 75 procent af de adspurgte virksomhedsledere vil øge investeringerne i teknologi der understøtter bruger interaktion. (Cool nok!)

Over halvdelen af de adspurtge er tilfredse med deres investeringer i Internet teknologier de sidste år (det er efterlader plads til ret mange der ikke er så glade - gad vide hvorfor?)

42 procent mener de har investeret på de rigtige tidspunkt, men ikke investeret nok internt så mulighederne kunne udnyttes. (Hvad gøres der så for at forbedre det punkt nu?)

47 procent siger de bruger eller planlægger at bruge P2P teknologier, det vil sige en teknologi til effektivt at understøtte deling af filer i virksomheden eller med kunderne. (Uhm....der indtil flere sarkastiske bemærkninger.... nej jeg må hellere lade være ;-)

---

Alt i alt, så snakkes der en del om hvilke teknologier som virksomhedsledere finder interessante - men desværre ikke ret meget om hvordan de bruger dem, eller planlægger at bruge dem - eller hvorfor det ikke har virket for dem.

Teknologierne i sig selv er jo ikke interessante, mere hvordan vi vil bruge dem - det snakket de alt for lidt om.

Etiketter: ,

onsdag, april 11, 2007

Ligegyldig data...

Jeg faldt lige over The World Factbook fra CIA, det er faktisk utrolig hvad man kan bruge af tid på at sidde og læse ligegyldig information - men hey hvis det ikke var sjovt gjorde man det vel ikke ... uhmmm ;)

Etiketter:

søndag, april 08, 2007

Produkt udvikling

Der er et udviklingskoncept i verden kaldet "user-driven innovation", bruger/kunde dreven innovation, det vil sige at dem der køber og/eller bruger produktet vidre udviklinger produkt idéerne.

Det er enormt spændende koncept af flere årsager:

1) Det er billigere for firmaet

2) Der er mange flere idéer i kunderne end man kan have internt i firmaet

3) Kunderne bliver endnu mere loyale overfor firmaet

4) Hvem ved bedst kunderne eller udviklings afdelingen?

Alle de idéer som en gruppe af brugere kan komme på, små og store forbedringer når langt de fleste firmaer ikke til - alene den tid som et firma kan bruge på ren innovation i daglig dagen er meget lille.

Tænk på hvor meget tid der går med personale møder, implementation af de idéer som er udvalgt, diskussion omkring det man arbejder med i daglig dagen, prioriteringen af det daglige arbejde, support af kunderne med nuværende produkter, opfølgning på salgstal og markedsføring af produkterne i dag - og når der så endelig er nogen der har tid at bruge på nye idéer, hvad er odds så for at kreativiteten rammer, og hvis det gør at det er lige nøjagtig den idé som kunderne har brug for.

Nej, så tror jeg meget mere på det kreative øjeblik rammer en af de mange kunder som bruger produktet i hverdagen - som sidder med udfordringenerne finder de små detaljer der gør produktet så meget bedre en konkurrenternes.

Det vil selvfølgelig også være en enorm åbenhed et firma viser overfor offentligheden, virksomheden siger jo ”Kom og hver med, I er vigtige, Vi tjener Jer og Jeres behov fortæl os hvad I vil have”. Det vil skabe en enorm loyalitet fra kunderne overmod firmaet og produktet.

Det vil ikke kun være dem der tager imod tilbudet om at deltage i udviklingen som vil være loyale men også alle dem der følger med – det er jo altid rart at vide at der er andre kunder der har tænkt mit behov ind i produktet.

Dem er er bedst til at finde på nye idéer er nok dem der sidder med problemerne i daglig dagen i forhold til dem der skal gætte på hvilke problemer der er andre der sidder med.

Artiklen “How to Improve It? Ask Those Who Use It” fra New York Times skriver om “user-driven innovation”, og journalisten nævner Mindstorms NXT projektet fra LEGO som et godt eksempel – men ud fra personlig erfaring med det projekt kan jeg fortælle at det er ekstremt svært og udfordrende, og at ”Janteloven” som journalisten omtaler ikke hjælper spor til at få det til at fungere, nærmest tvært imod.

Det kræver enorm god ledelse, fremsynede forretningsfolk og dygtige kreative udviklere og ingenører at få det til at fungerer. Og det er uden at snakke om ”user-driven development” som er væstentlig forskellig ved at development der er brugerne med til at implementere den innovation der er skabt – men mere om det en anden gang.

Der er nogle spørgsmål der melder sig, blandt andet?

- Hvad kræver det af organisationen?
- Hvordan skabes der forretning?
- Hvordan projektledes et sådan projekt?
- Hvordan kan Den Blå Avis have gavn af user-driven innovation?

Andet?

Etiketter: , ,

fredag, april 06, 2007

Påskehistorie "Gravkirken og vinduespudseren"

Steffen Jensen har med artiklen "Gravkirken og vinduespudseren" beskrevet en fatastisk tragi-komisk påske historie.

Læs den, smil og fortvivl - og glæd dig så over at vi jo i hvertflad slet ikke aldrig nogensinde på nogen måde vil være så fjollede...

(tsk tsk, bo oven på taget, silly people)

torsdag, april 05, 2007

teknologi der er sjovt at lege med

Som nogen af jer ved, købte jeg for et års tid siden en farve laser printer (HP Color LaserJet 3550), det er et ordenlig møbel af en printer og tung som... ja som et tungt møbel.

Nå, men sådan et møbel fylder jo – og mit nye værelse skal jo indeholde alt muligt, så som en sofa, et skrive bord, en lille plads til Heidi, et par skabe, bog reol... så ville det jo være fedt hvis man kunne placere et møbel af en printer i et andet rum.

Nu er der jo grænser for hvor langt et USB kabel kan være, og hvor mange kabler man vil have slæbt rundt i huset, så hvorfor ikke printe gennem WiFi – så jeg købte mig en lille printer server (Linksys Print Server WPS54G), med trådløs netværk (WiFi) .

I teorien jo udemærket, nyt legetøj med fancy teknologi, der vil gøre livet næm.... ok, måske bare ny fancy teknologi der er sjovt at lege med. Hvis det ikke lige var fordi... The shit doesn’t work!

Eller rettere jeg er for dum/doven til at få det til at virke, hvad er svaret? Man tager fat i Tech. Support fra LinkSys. Meget fine folk, der har et supert system hvor man chatter med supporterne, det er helt kanon – man løser bare problemerne i fred og ro, uden bøvl med telefoner og accent.

Nå men efter jeg har snakket i nogle timer med dem, hvor vi har hygget lidt med min netværks opsætning, opsætningen på print serveren, opsætningen af min printer port og leget lidt med ping, ipconfig og print serverens reset knap... tjah så konkludere de også at ”the shit doesn’t work” – eller rettere de to produkter er ikke kompatible. (Er de to produkter så illegale kompatibler?)

Nå men den stakkels supporter, giver op – det ved man de gør når de beder en om at reboote – og jeg giver også op, efter at have brugt for meget af min tid, og så meget tid ved en supporter at LinkSys helt sikkert ikke har tjent en reje på det produkt her.

Øv!

Etiketter: ,

onsdag, april 04, 2007

Bayern München vs. Milan

Italiensk hold mod et tysk hold? Så er det svært at vide hvem man skal holde med: Defensivt kedeligt, eller under inden omstændigheder et tysk hold.

Nej så er United vs. Roma en hel del bedre - Lad os se de gæve romere få klask.