torsdag, maj 31, 2007

Fair Use Tale

Jeg faldt over denne lille historie om copyright og fair use...
Etiketter: , ,

onsdag, maj 30, 2007

Politiet finder 1500 par stjålne sko!

I følge denne artikel, har politiet nu fundet frem til 1500 par sko, der har været tyv stjålet!

Personligt kender jeg et nogle stykker der burde være mistænkte i den sag.

Og hvordan hænger den her sag sammen, med butikken der vil have sit eget post nummer?

Etiketter:

søndag, maj 27, 2007

En restaurant hvor du selv laver maden...

En café hvor du selv syer tøjet? Jeg kunne godt tænke mig en restaurant hvor jeg selv kan lave maden til mine gæster...

Kender i en? :-)

Etiketter: , , ,

lørdag, maj 26, 2007

At fodre "Big Brother"

Har du hørt om Hasan Elahi? Han er en kunstner som ved en fejl kom på USA terrorist liste, og da han ikke havde lyst til at havne i et fængsel uden en dommer, bestemte han sig for at fortælle FBI (og alle andre) hvad han laver i løbet af sit liv.

Se et interviewet kaldet "Den synlige mand" :)

Eller følg Hasan her...

Etiketter: , , ,

onsdag, maj 23, 2007

Er du kreativ?
Se mere på wulffmorgenthaler.com

Etiketter:

tirsdag, maj 22, 2007

Ny blog

En af mine kollegaer og medarbejdere på Den Blå Avis, Rune Mai, og jeg har startet en blog sammen.

Det er en faglig blog, hvor vi skriver om de udfordringer vi møder som projektledere, som projektorganisation når det gælder projektledelse og produktudvikling.

Du finder bloggen her: http://blog.erratum.dk/index.html

Etiketter: , , , , ,

søndag, maj 20, 2007

Craigslist

Jeg faldt over denne reportage om grundlæggeren til Craidslist. Craigslist er et firma som med tiden kunne blive en konkurrent til Den Blå Avis, da de laver stort set de samme som dba.dk

Etiketter:

Online reklame firmaer

Der er sket noget her på det sidste, google gik ud og købte doubleclick, doubleclick.com er et banner firma - det vil sige de smider bannere i hovdet på dig når du besøger forskellige sites.

Google siger at de vil forbedre oplevelsen for brugeren af et banner, ved at placere mere relevante budskaber. Jeg håber de lykkedes for dem.

Microsoft har købt et andet firma, for at tage konkurrencen op. De to firmaer har betalt op i mod 60.000 Millioner for to firmaer der ligger bannere på nettet.

Det er helt sikkert ikke teknologien de betaler for, den er så og sige forholdvis simpel, måske kunderne? Forretnings know-how?

Etiketter: , , , ,

lørdag, maj 19, 2007

Allerede set?

Tjah, jeg havde ikke set filmen før, og heller ikke lige historien fortalt på den måde.

Alt hvad jeg vil fortælle om filmen er: "Denzel Washington spiller en ATF agent, der her vil gøre den store forskel."

At fortælle mere, vil øge risikoen for at du vil opleve et...ja... Deja Vu

Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til filmen, diverse trailers havde ikke solgt den super godt, og den havde ikke fået super godt omtale. På IMDB har den fået 7.1, hvilket i forhold til min erfaring, kan betyde både det ene og det andet, mht. standard af filmen.

Tjek den ud på dit favorit site, evt. lovefilm.dk

Etiketter:

Alqaidamisterne har fået et nyt våben...

De når helt hjem til de små hjem, det er bare noget møg!

Etiketter: , , , ,

onsdag, maj 16, 2007

Kasparov's Defeat

Kan du huske da Kasparov's tabte? Wired News har mødt en af udviklerne der viste verden at kunstig "inteligens" kunne klare de store drenge.

Sjov lille indlæg fra historiebøgerne.

I disse dage, leger Kasparov han vil lege med om historiebøgerne, og med nogle andre store drenge. Jeg gravede denne artikel frem fra 2005

Etiketter: , , , , , ,

tirsdag, maj 15, 2007

Ubegrænset tillid fik Lego ud af krisen - Industri

Der er ingen tvivl om at Jørgen Vig Knudstorp's ledelses stil var væsentlig forskellig fra de to andre top ledere jeg oplevede på LEGO - og til det bedre.

I artiklen om at ubegrænset tillid fik Lego ud af krisen, beskriver Jørgen Vig og Mads Øvlisen, i hvad der nærmest må betegnes som en side bemærkning, deres arbejde mellem bestyrelsen og direktionen.

Udover det enorme arbejde som de gjorde, leverede medarbejderne også en enorm indsats.

- De medarbejdere der blev fyret for at spare deres løn
- De medarbejdere der vidste de ville blive fyret, men blev på posten
- De medarbejdere der blev fyret men vente tilbage da gamle LEGO kaldte
- De medarbejdere der blev trods de havde andre mere sikre muligheder uden for LEGO
- De medarbejdere der ofrede tid hos familien for at kæmpe for et gammelt dansk firma

Så jo ubegrænset tillid fik LEGO ud a krisen, den tillid som medarbejderne havde til ledelsen, og til LEGO klodsen...

Stort tillykke til dem der kæmpede og kæmper bravt!

Etiketter:

politiske programmers æra er død

Jakob Nørhøj skriver om Coke Zero partiet og at "de forkromede politiske programmers æra er død. Det er ingen ulykke" Har har nogle meget gode betragtninger, specielt tror jeg på at Ny Alliance bliver undervurderet - de nye medier muligheder bliver undervurderet af de traditionelle partier.

Ikke kun muligheden for at mødes i cyberspace på chat steder, men lige så meget muligheden for at organisere omkring virtuelle værktøjer.

"Ja ja - men hvem hænger valg plakater op" - tjah, det er et kæmpe arbejde at hænge de plakater op, og de virker ikke for alle - så er det måden at nå vælgerne?

Og hvis det er, mon så ikke Ny Alliance i Århus nok skal få hængt nogle plakater op langs Åhavevej?

Etiketter: , , ,

torsdag, maj 10, 2007

Vejle fortsætter de gode takter

"Jeg synes vores chancer for at undgå nedrykning er rigtig gode, fordi vi har lidt medvind, og Viborg har lidt modvind. Så det er fifty-fifty" udtaler Sladan Peric.

Se mere på: VB's hjemmeside

Blogging giver ikke noget :-(


bugbash mener ikke det giver noget af det sjove ;-)

Etiketter: ,

mandag, maj 07, 2007

"konflikter, modsætninger og at finde fejl hos andre"

I dag skete der noget i andedammen, tre unge politikere mener ikke de kan finde et hjem i de Danske partier. For meget mudderkast og for lidt arbejdstøj.

Det er egentlig en ærgelig situation at man kan melde sig ud af så store partier med den konklusion at "politik efterhånden kun handler om konflikter, modsætninger og at finde fejl hos andre."

Og skræmmende at spørgsmålet (eller et lign.) "er det ikke lidt en voldsom reaktion?" ikke kommer fra journalisterne?

Desværre virker det som om de har ret, i daglig dagen er der meget lidt fokus på fremskridt, det der sker, og hvad der skal ske - men mere på hvor dumme de andre er for at gøre noget!

Se nyalliance.dk for mere information, held og lykke til Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen!

Mens jeg har skrevet dette indlæg er antallet af medlemmer af Ny Alliance steget med 1.000 medlemmer, så der nu er 3.199 medlemmer - til sammmen ligning er der ca. 9.500 medlemmer af Socialistisk Folkeparti og ligeledes 9.500 af Det Radikale Venstre (eller var).

Etiketter: , , , ,

søndag, maj 06, 2007

Man Utd _VANDT_ Premiership titlen!

BBC fortæller at med to kampe igen, har United vundet titlen! Helt perfekt, skål på det og læs historien her: "Man Utd secure Premiership title" :-)

Den tid på året..

Hvor konfirmationer er i høj kurs, og i år blev det så min lille søster, der fik lov at være festens midtpunkt. Vi havde en rigtig hyggelig dag, med famillie og venner af famillien.

Selve den kirkelige del af dagen, foregik i Sankt Morten's kirke i Næstved, og den er helt bestemt et besøg værd hvis du er på de kanter, imponerende snedker arbejde.

Præsten klarede det fint, og det hele var overstået på en time.

Som i kan på billedet her, er Camilla rigtig køn, og hun havde fundet en super flot kjole (i Gråsten af alle steder).

Jer sikker på hun nød dagen til fulde, og de gaver hun fik :)

Hvis du var med til festen, eller har en anden næsten lige så gyldig grund til det, kan du droppe mig en mail, så deler jeg gerne billeder fra festen rundt.
Posted by Picasa

lørdag, maj 05, 2007

Den Blå Avis satser på auktioner, fora og blogs

Check evt. denne artikel artikel på Computerworld - der skal ske noget på dba.dk, køb, salg og gode tilbud - der er kun et site i Danmark der levere varen ;-)

Etiketter:

onsdag, maj 02, 2007

Lort!

Kryptering etc.

På forskellige tidspunkter gennem mit liv, har jeg været mere end almindelig paranoid.

Foreksempel da jeg fandt ud af, at nogle mennesker ikke vil mig det godt, i en alder af 5år. Det blev så hjulpet på vej af at folk advarede mod en børnelokker, hvad end det var for nogen, men det var de voksene der stoppede op udenfor børnehavens hegn og kiggede ind til os, helt sikkert!

På et senere tidspunkt vist nok da jeg var 9-10 år, forstod jeg hvad spoiner var for noget, så vidt jeg husker sprang det ud af den lyserøde panter (altså den tegnede del, den kedelig film del, blev først sjov senere), eller også var det 007 - Noget var der i hvertfald, og pludselig blev det meget vigtigt for mig at uvedkommende ikke kunne læse mine beskeder i klasse værelset.

Da jeg begynde at dyrke Hapkido blev jeg vist nok også en smule paranoid - og det blev vigtigt for mig at kunne beskytte mig selv en lille smule, da var jeg der omkring de 14.

Da jeg læst Cryptonomicon blev jeg yderst paranoid, jeg fik fat i en digital signatur, og krypterede mine mails, for "de der andre" der måske aldrig kunne finde på at læse mine mails, skulle i hvertfald bruge rigtig lang tid på at dekryptere hvornår jeg skulle ... noget.

Da alle mulige lige pludselig bestemte sig for at vi skulle overvåges i vores færden på nettet, fordi vi nok alle sammen et eller andet sted kunne være skyldige, så blev jeg paranoid igen. Jeg ved ikke hvorfor men det har jeg jo nu engang lov til at være.

Og lige som da jeg var 4, 9, 14 også videre, så bestemte jeg mig for at nu skulle min færden rundt i cyberspace være min sag, og ikke så mange andres. Heldigvis, så have IT Politisk forening, og Prosa også fået nok, og lavet et stykke ben arbejde og lavet en CD der gør det let for mig at udleve mit paranoia - heldigt for mig :-)

Hvis du også vil sikre dit privat liv, så kan du hente CD'en her. Det er sikkert fuldstændig ligegyldigt om du bruger softwaren eller ej, der er nok ikke nogen der gider kigge på hvad vi laver... men jeg tager også en håndklæde om livet når jeg går ud fra badet, man har vel lov til lidt privatliv?

Etiketter: , , ,

tirsdag, maj 01, 2007

Axis of Evil

Ja, endnu en af de slemme, der er et nyt brætspil i huset. Det blev godt on grundigt afprøvet i påsken. Ret sjovt, hurtigt at komme igang med, men kræver stor balance at mestre.

Se evt. min tidligere post...

ps.
Hvis i synes billedet af de to grimme drenge er ondt, så burde i se hvor onde to piger og en pade kan se ud :-)

Etiketter: , ,