fredag, januar 30, 2009

TurringmaskineFed LEGO Mindstorms Turing Maskine... jeg er oppe og ringe over at de har den til at kører på skinner, det er sgu for fedt!

Etiketter: , , , ,

tirsdag, marts 11, 2008

En blyant i hvert klasseværelse....

"Forestil dig at læsning og skrivning lige er opfundet i landet Foobar. Foobar er et land med poesi, filosofi og videnskab - men man har kun overført denne viden gennem "mund til mund" metoden. I Foobar har de så nogle dygtige lærere der tænker at denne nye teknologi med blyanter, papir og bøger kan have enorm positiv effekt på uddannelsen i landet. Der er mange forslag på bordet - men det mest radikale forslag er at alle lærer og alle elever skal have blyanter, papir, bøger og så skal der bruges et halvt år på at øve sig i disse nye redskaber - så alle kan komme til at læse og skrive. Der er også forsigetige forslag hvor man for mulighed for lige at se hvordan "læring med papir og blyant" virker, før man bruger alle de penge på noget drastisk. Til slut - tages en forsigtig beslutning af politikkerne, men den blæses op til noget stort: Inden for ganske få år skal der være en blyant og en blok papir i hvert klasseværelse i landet - så alle børn rige eller fatiige har adgang til denne nye teknologi!"

Få nu fingeren ud! For sølle 250 KR om året per dansker mellem 22 0g 60 år kan vi give hvert barn en ny laptop når de starter i skolen! Og den pris vil bare falde år for år!

Tak til Seymour Papert - Artikelen er fra "Learning Learning" - Oprindelig artikel finder her.

Etiketter: , , ,

onsdag, juni 20, 2007

Forskel på "science" og "engineering"

Jeg faldt over dette indlæg, hvor der er en fyr der taler om forskellen på "computer science" og "software engineering".

Jeg mener ikke han tager 100% fejl
(men jeg har jo 100% ret ;-)
...eller han har ikke fundet ind til det som jeg ser som det vigtige.

"Science" handler om at:

1. Opstille en hypotese
2. Observere verden, lave målinger etc.
3. Passer hypotesen? Ja gå til 5
4. Nej - Tilpas hypotesen og gå til 2
5. Skriv konklusion og dans

"Engineering" om at:

1. Finde og beskrive et problem eller behov
2. Design en løsning
3. Implementer en løsning
4. Test en løsning
5. Løses problemer eller behovet? Ja fint, gå til 7
6. Nej, problemet findes endnu - Redesign en løsning, gå til 3
7. Slut


Se en anden beskrivelse her...Etiketter: , , , ,