tirsdag, marts 11, 2008

En blyant i hvert klasseværelse....

"Forestil dig at læsning og skrivning lige er opfundet i landet Foobar. Foobar er et land med poesi, filosofi og videnskab - men man har kun overført denne viden gennem "mund til mund" metoden. I Foobar har de så nogle dygtige lærere der tænker at denne nye teknologi med blyanter, papir og bøger kan have enorm positiv effekt på uddannelsen i landet. Der er mange forslag på bordet - men det mest radikale forslag er at alle lærer og alle elever skal have blyanter, papir, bøger og så skal der bruges et halvt år på at øve sig i disse nye redskaber - så alle kan komme til at læse og skrive. Der er også forsigetige forslag hvor man for mulighed for lige at se hvordan "læring med papir og blyant" virker, før man bruger alle de penge på noget drastisk. Til slut - tages en forsigtig beslutning af politikkerne, men den blæses op til noget stort: Inden for ganske få år skal der være en blyant og en blok papir i hvert klasseværelse i landet - så alle børn rige eller fatiige har adgang til denne nye teknologi!"

Få nu fingeren ud! For sølle 250 KR om året per dansker mellem 22 0g 60 år kan vi give hvert barn en ny laptop når de starter i skolen! Og den pris vil bare falde år for år!

Tak til Seymour Papert - Artikelen er fra "Learning Learning" - Oprindelig artikel finder her.

Etiketter: , , ,

søndag, juli 29, 2007

600KR for en laptop..

650 KR for en laptop til børn? En super idé - project One Laptop Per Child - the 100$ Laptop er godt i gang - og mange firmaer knokler for at hjælpe visionen.

Det er en vision om at forbedre uddannelsen af menneskeheden - Intet mindre!

Nicholas Negroponte stiftede fonden bag projektet, sammen med andre fra MediaLab.

Lidt om teknikken og en artikel i BBC om at skifte processer til Intel

Jeg har været så heldig at jeg fik et par timer til at lege med maskinen - og de er meget længere end jeg turde håbe på (stadig arbejde tilbage selvfølgelig meeen rette vej), en sjov ting at ligge mærke til når du ser en... det er et lille bitte keyboard! (Men det skal jo passe til børne fingre og ikke mine pølser ;-)

Jeg håber at jeg engang kan komme til at arbejde med sådan en vision igen.

Etiketter: , , ,

tirsdag, juni 19, 2007

Physics rap...Jeg fandt denne på Therese private blog...

Etiketter: , ,

lørdag, juni 09, 2007

You won’t find students here nodding off to sterile terms in a textbook

Eksperimenter og leg i og uden for klasse værelset, med "hands-on" oplevelser -jeg tror fuldt og fast på at du lærer bedst når du har erfaringen.

Her kan du se lidt om hvad LEGO kan gøre ved undervisningen i klasse værelset.

Etiketter: , ,