tirsdag, januar 06, 2009

Nytårskur

Okay jeg glæder mig til Nytårskuren........på TiTrinNed.

Etiketter: ,

lørdag, februar 09, 2008

"...super designidé NU"

Jeg faldt over dette linkdel.icio.us Tveskov, må jeg anbefale Tveskov og alle andre følgende setup :-)

1) Tag en gryde, og et dørslag2) Lig dørslag i gryden med pasta, lig gulerødder og bønner i dørslaget


3) Husk låget til gryden, oven på :-)ps.
Gulerødder og bønner kan godt dampes sammen, så spare man lidt på ressourcerne når opvasken skal tages ;-)

(Ja det er lørdag, og ja dette indlæg er en overspringshandling 1. / 2. / 3. / 4. ;-)

Etiketter: , , ,

torsdag, januar 17, 2008

Til manden der har...

næsten alt...En hånd espresso maskine, lidt mere "portable" end min maskine, fra La Pavoni. gad vide hvad den koster.

Single Serve Espresso står Handpresso til ca. 800 KR!! :)

Anyway, min "jagt på den perfekte kop" fortsætter...

Etiketter: , ,

mandag, september 24, 2007

Gourmet...Gourmet Burger... jeg prøvede den ikke - men efter sigende skulle det vaere ret populært her.

hmmm... jeg tror heller ikke jeg går forbi naeste gang jeg er her, der er så meget andet der skal prøves foerst, og Djævle burgeren paa La Tasca i Vejle er nu ret god.

Etiketter:

mandag, juli 16, 2007

Øl bog

"Øl er populært som aldrig før i Danmark, og forbrugernes krav til kvalitet og variation af udbuddet har forandret markedet dramatisk. De fleste har nok lagt mærke til, hvordan specialøl fylder mere og mere i både medierne og på supermarkedernes hylder."

Tjek den gratis bog her, et firma der udgiver gratis bøger (du acceptere bare reklamer i bogen) - OnLibri er det magiske forlag ;-)

Etiketter: , , , , ,

søndag, maj 27, 2007

En restaurant hvor du selv laver maden...

En café hvor du selv syer tøjet? Jeg kunne godt tænke mig en restaurant hvor jeg selv kan lave maden til mine gæster...

Kender i en? :-)

Etiketter: , , ,

onsdag, april 25, 2007

Kender du en kok? Glad kok søges til glade medarbejdere

Kender du en kok, som kunne være interesseret i at blive din kommende kollega, så giv ham/hende et tip om jobbet.

Den Blå Avis i Århus søger kreativ kok til ledelse og drift af vores frokostkantine.
Kantinen er et vigtigt omdrejningspunkt på Den Blå Avis, hvor vi ønsker at give vores medarbejdere en spændende og positiv oplevelse hver dag.

Sammen med vores kantineassistent skal du levere en lækker, udfordrende og ernæringsrigtig frokost af gode råvarer. Du udvikler og sammensætter menuen af kolde og lune retter, og du står for indkøb, produktion og servering på buffet.

Vi har ca. 100 spisende medarbejdere, og frokosten afvikles i tidsrummet 11.30-13.00. Du har et fast råvarebudget, som giver dig gode muligheder for at matche vores ønsker om de bedste råvarer, sund kost og valgfrihed.

Vi er en sprudlende og begejstret arbejdsplads, og som en central figur skal du have et udadvendt og positivt væsen, der trives i rollen med at servicere. Til gengæld giver vi dig stor frihed og ansvar i hverdagen.

Du har før arbejdet i kantine, eller måske er du klar til et arbejde med faste arbejdstider og tætte relationer til kollegerne. Du ved, hvordan du sammensætter kosten, så den dækker i bredden og samtidig giver smagsoplevelser. Du ved, hvor du får de bedste råvarer til den bedste pris, og du forstår at ændre menuen efter årstiden.

Vi tilbyder dig job på en meget spændende arbejdsplads, hvor du som kok er lige som vigtig på holdet som alle andre. Vores arbejdsplads ligger fantastisk placeret på Marselisborg Havn i lyse omgivelser. Du får en grundig introduktion i vores ønsker og tanker for kantineområdet, og du tilbydes sparring og inspiration via en ekstern konsulent. Du indgår i vores serviceteam, der dækker områder som vicevært, rengøring, serviceassistent mv., og hvor der altid er en hjælpende hånd at hente, hvis det brænder på.

Arbejdstiden er 37 timer pr. uge mandag-fredag, og du planlægger selv mødetiderne ind i samarbejde med dine nærmeste kollegaer. Du aflønnes efter dine kvalifikationer og tilbydes vores øvrige pakke af benefits og pension.

Tiltrædelse snarest. Har du spørgsmål til jobbet er du velkommen til at kontakte Pia Christensen på tlf. 87 31 31 10.

Ansøgning med CV sendes til job@dba.dk, mærk ansøgningen ”Kok”. Ansøgningsfrist er d. 6. maj.

Etiketter:

mandag, december 04, 2006

Jagten på den perfekte kop...

Der er et stort problem ved min nye espresso maskine, jeg kan slet ikke tåle så meget espresso hver dag! Man får jo hjertebanken, koldsved og andet skidt, så man er nød til at vise tålmodighed og mådehold, to dyder man burde være foruden.
 
I al den tid jeg så ikke kan stå og brygge den ene espresso efter den anden, sidder jeg så foran min PC'er og surfer espresso sider - og så var det lige jeg ville dele mine fund med jer.
 
Wikipedia har selvfølgelig også en artikel om espresso, og ligesom så mange andre emner findes der også en FAQ om hjemme bryg af espressp " Home Espresso FAQ", og som om jeg ikke var nørd nok, fandt jeg også et geek site om kaffe coffeegeek.com - og en artikel der tager udgangpunkt i den maskine den maskine jeg lige har købt.

Etiketter:

søndag, december 03, 2006

Nyt legetøj - jeg gi'r en espresso!


Så fik jeg købt mig en espresso maskine, havde gået og kigget lidt på mulighederne, men fandt hurtigt ud af min smag er lidt dyr - når gode råd (og espresso maskiner) er dyre, så må man jo ty til DBA.dk og ganske rigtigt der er indtil flere rigtig gode tilbud på DBA.dk.

De to jeg endte med at kigge efter. var Francis Francis, som er en flot maskine, skulle lave udmærket kaffe, men dog ikke helt i toppen. Min favorit blev La Pavoni, den Pavoni maskine jeg kiggede på findes i to udgaver. Alm. og Pro - i første omgang fik jeg finger i en Alm, men mon ikke jeg på et eller andet tidspunkt skifter den ud med en Pro.

Forskellen på Alm og Pro er blandt andet en tryk måler, og det er jo essentielt for mig at vide hvad trykket er på, og ikke bare om maskinen er klar ;-)

Maskinen i sig selv er ret manuel, det mest betydningsfulde i den sammenhæng, er det lange håndtag der stikker ud, når man løfter det op presses der vand og damp ind i en kammer, og det tryk som der så ligges på håndtaget er afgørende for hvor hurtigt vandet løber i gennem espresso bønnerne, og derved smagen af espressoen - Fantastisk!

Det er helt vildt med nyt legetøj, især når det betyder at der ud af legen kommer mad eller drikke.

Etiketter:

lørdag, november 25, 2006

Julesild Del 3

Her har vi så dild lagen, og nedenfor et billede af det færdige resultat.

Jeg har nu smagt en af hver slags sild, og jeg mener selv at resultatet er værd at spise.

Der var lidt arbejde i at lave dem, men slet ikke så meget at det skal afholde mig for at lave julesild til næste år.

I store træk, så tager man en flok sild og hiver skinnet af den (det er let, kan gøres i et snup tag).

Derefter ligges silden i vand for at blive udvandet, i et sted mellem 12-24 timer. Så klargøres marinaden ½ eddike og ½ sukker blandes med hvad hjertet begære, og koges op. Lagen skal så køles helt ned.

På dette tidspuknt, tager du sildene, skære dem op, smider dem i et glad sammen med lagen, lukker låges og sætter dem på køl i minimum 24 timer.

Herefter kan de holde sig i køleskabet i en uges tid.

Og resultatet: Som så meget andet, så smager det så meget bedre en de færdigvare man køber i sit lokale supermarked, og hvis så også dropper K-salat, og lige blander sin egen karry dressing - så er det fjong :-) Posted by Picasa

Etiketter:

Julesild Del 2

Første marinade - blandt andet: eddike, løg, peperkorn, sukker, chili plus et par hemlig-nemlige sager. Kan du gætte se hvad det er? :) Posted by Picasa

Etiketter:

fredag, november 24, 2006

Julemarked

Der er Julemarkedpå Bøgedal Bryghus
( www.boegedal.com )
søndag den 10.december kl.13-17

Det sælger alt mulig pjat og andet julestads, og så selvfølgelig Jule og Nytårs bryg!

De er nu nået til fad No. 75, den sidste jeg smagte tror jeg var fad No. 44! Så man må sige det er ved at være oppe over at komme afsted igen!

Anyway, jeg regner med at tage afsted, hvis du er interesseret i en tur, så smid en besked, nedenfor (i comment sektionen) - så kan vi jo se om der skal blive en tur ud af det, eller hvad :-)

Billedet er 'Tyren' som står inde i bryg-laden, og vogter de fine principper. Posted by Picasa

Etiketter:

Julesild - Del 1

Så er det jo ved at være juletid, og til julen hører jo julesilden. I år bestemte jeg mig for at give den lidt gas, og lave min egen sild i marinade.

Første skridt, er jo at få slæbt nogle hjem, så sagt så gjort. 2kg frisk sild fra min lokale fiske handler, og så igang med at skære ud og hive skin af.

Tilslut skal sådan nogle frækkerter ligge i vand i 12-24 timer, for at blive udvandet.

Ser de ikke mægtig fine ud? Posted by Picasa

Etiketter: