lørdag, juli 05, 2008

Rekordmange vil være ingeniør...

Ingeniør og andre naturvidenskabelige er der bare brug for, så der er rigtig gode nyheder for samfundet når "Rekordmange vil være ingeniør"

Etiketter: , ,

søndag, juli 29, 2007

600KR for en laptop..

650 KR for en laptop til børn? En super idé - project One Laptop Per Child - the 100$ Laptop er godt i gang - og mange firmaer knokler for at hjælpe visionen.

Det er en vision om at forbedre uddannelsen af menneskeheden - Intet mindre!

Nicholas Negroponte stiftede fonden bag projektet, sammen med andre fra MediaLab.

Lidt om teknikken og en artikel i BBC om at skifte processer til Intel

Jeg har været så heldig at jeg fik et par timer til at lege med maskinen - og de er meget længere end jeg turde håbe på (stadig arbejde tilbage selvfølgelig meeen rette vej), en sjov ting at ligge mærke til når du ser en... det er et lille bitte keyboard! (Men det skal jo passe til børne fingre og ikke mine pølser ;-)

Jeg håber at jeg engang kan komme til at arbejde med sådan en vision igen.

Etiketter: , , ,

søndag, maj 27, 2007

En restaurant hvor du selv laver maden...

En café hvor du selv syer tøjet? Jeg kunne godt tænke mig en restaurant hvor jeg selv kan lave maden til mine gæster...

Kender i en? :-)

Etiketter: , , ,

lørdag, maj 26, 2007

At fodre "Big Brother"

Har du hørt om Hasan Elahi? Han er en kunstner som ved en fejl kom på USA terrorist liste, og da han ikke havde lyst til at havne i et fængsel uden en dommer, bestemte han sig for at fortælle FBI (og alle andre) hvad han laver i løbet af sit liv.

Se et interviewet kaldet "Den synlige mand" :)

Eller følg Hasan her...

Etiketter: , , ,

lørdag, maj 19, 2007

Alqaidamisterne har fået et nyt våben...

De når helt hjem til de små hjem, det er bare noget møg!

Etiketter: , , , ,

onsdag, maj 16, 2007

Kasparov's Defeat

Kan du huske da Kasparov's tabte? Wired News har mødt en af udviklerne der viste verden at kunstig "inteligens" kunne klare de store drenge.

Sjov lille indlæg fra historiebøgerne.

I disse dage, leger Kasparov han vil lege med om historiebøgerne, og med nogle andre store drenge. Jeg gravede denne artikel frem fra 2005

Etiketter: , , , , , ,

tirsdag, maj 15, 2007

politiske programmers æra er død

Jakob Nørhøj skriver om Coke Zero partiet og at "de forkromede politiske programmers æra er død. Det er ingen ulykke" Har har nogle meget gode betragtninger, specielt tror jeg på at Ny Alliance bliver undervurderet - de nye medier muligheder bliver undervurderet af de traditionelle partier.

Ikke kun muligheden for at mødes i cyberspace på chat steder, men lige så meget muligheden for at organisere omkring virtuelle værktøjer.

"Ja ja - men hvem hænger valg plakater op" - tjah, det er et kæmpe arbejde at hænge de plakater op, og de virker ikke for alle - så er det måden at nå vælgerne?

Og hvis det er, mon så ikke Ny Alliance i Århus nok skal få hængt nogle plakater op langs Åhavevej?

Etiketter: , , ,

mandag, maj 07, 2007

"konflikter, modsætninger og at finde fejl hos andre"

I dag skete der noget i andedammen, tre unge politikere mener ikke de kan finde et hjem i de Danske partier. For meget mudderkast og for lidt arbejdstøj.

Det er egentlig en ærgelig situation at man kan melde sig ud af så store partier med den konklusion at "politik efterhånden kun handler om konflikter, modsætninger og at finde fejl hos andre."

Og skræmmende at spørgsmålet (eller et lign.) "er det ikke lidt en voldsom reaktion?" ikke kommer fra journalisterne?

Desværre virker det som om de har ret, i daglig dagen er der meget lidt fokus på fremskridt, det der sker, og hvad der skal ske - men mere på hvor dumme de andre er for at gøre noget!

Se nyalliance.dk for mere information, held og lykke til Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen!

Mens jeg har skrevet dette indlæg er antallet af medlemmer af Ny Alliance steget med 1.000 medlemmer, så der nu er 3.199 medlemmer - til sammmen ligning er der ca. 9.500 medlemmer af Socialistisk Folkeparti og ligeledes 9.500 af Det Radikale Venstre (eller var).

Etiketter: , , , ,

onsdag, maj 02, 2007

Kryptering etc.

På forskellige tidspunkter gennem mit liv, har jeg været mere end almindelig paranoid.

Foreksempel da jeg fandt ud af, at nogle mennesker ikke vil mig det godt, i en alder af 5år. Det blev så hjulpet på vej af at folk advarede mod en børnelokker, hvad end det var for nogen, men det var de voksene der stoppede op udenfor børnehavens hegn og kiggede ind til os, helt sikkert!

På et senere tidspunkt vist nok da jeg var 9-10 år, forstod jeg hvad spoiner var for noget, så vidt jeg husker sprang det ud af den lyserøde panter (altså den tegnede del, den kedelig film del, blev først sjov senere), eller også var det 007 - Noget var der i hvertfald, og pludselig blev det meget vigtigt for mig at uvedkommende ikke kunne læse mine beskeder i klasse værelset.

Da jeg begynde at dyrke Hapkido blev jeg vist nok også en smule paranoid - og det blev vigtigt for mig at kunne beskytte mig selv en lille smule, da var jeg der omkring de 14.

Da jeg læst Cryptonomicon blev jeg yderst paranoid, jeg fik fat i en digital signatur, og krypterede mine mails, for "de der andre" der måske aldrig kunne finde på at læse mine mails, skulle i hvertfald bruge rigtig lang tid på at dekryptere hvornår jeg skulle ... noget.

Da alle mulige lige pludselig bestemte sig for at vi skulle overvåges i vores færden på nettet, fordi vi nok alle sammen et eller andet sted kunne være skyldige, så blev jeg paranoid igen. Jeg ved ikke hvorfor men det har jeg jo nu engang lov til at være.

Og lige som da jeg var 4, 9, 14 også videre, så bestemte jeg mig for at nu skulle min færden rundt i cyberspace være min sag, og ikke så mange andres. Heldigvis, så have IT Politisk forening, og Prosa også fået nok, og lavet et stykke ben arbejde og lavet en CD der gør det let for mig at udleve mit paranoia - heldigt for mig :-)

Hvis du også vil sikre dit privat liv, så kan du hente CD'en her. Det er sikkert fuldstændig ligegyldigt om du bruger softwaren eller ej, der er nok ikke nogen der gider kigge på hvad vi laver... men jeg tager også en håndklæde om livet når jeg går ud fra badet, man har vel lov til lidt privatliv?

Etiketter: , , ,

tirsdag, maj 01, 2007

Axis of Evil

Ja, endnu en af de slemme, der er et nyt brætspil i huset. Det blev godt on grundigt afprøvet i påsken. Ret sjovt, hurtigt at komme igang med, men kræver stor balance at mestre.

Se evt. min tidligere post...

ps.
Hvis i synes billedet af de to grimme drenge er ondt, så burde i se hvor onde to piger og en pade kan se ud :-)

Etiketter: , ,

onsdag, april 11, 2007

Ligegyldig data...

Jeg faldt lige over The World Factbook fra CIA, det er faktisk utrolig hvad man kan bruge af tid på at sidde og læse ligegyldig information - men hey hvis det ikke var sjovt gjorde man det vel ikke ... uhmmm ;)

Etiketter:

fredag, marts 23, 2007

Tankevækkende

Hvor rig er du? Jeg gætter på du er i verdens top 4% rigeste! Check det ud på: Global Rich List

Etiketter:

tirsdag, marts 20, 2007

$150.000 kan gøre forskellen for over 1.000.000 mennesker!

På det store evig glade Internet stødte jeg lige på Sarah McLachlan's video "World On Fire" hvor hun beskriver det absurde i vores forbrug, og viser forskellen på at bruge penge på (ligegyldige?) sager, og hvor lidt der egentlig skal til for at lave noget der virker - og gør en forskel.

Etiketter:

torsdag, marts 08, 2007

Hvad med jer selv?

Kina har lavet en opgørelse der viser hvor i verden der er problemer med menneskerettighederne, der i blandt i USA - måske for at vise hvor 'man' burde gøre noget for at forbedre livet rundt om i verden - måske er der andre motiver? Mest af alt virker det som om de siger til USA "Hvad med jer selv?"

På den ene side er det ret træls, fat det dog Kina - i skal ikke forsøge at fjerne opmærksomheden fra jeres egne udfordringer ved at kaste med mudder, i skal forbedre jeres egne.

På den anden side er det fedt at der bliver sagt til USA at USA ikke skal forsøge at fjerne opmærksomheden fra deres egne udfordringer ved at kaste med mudder, de skal forbedre USA's egne forhold.

Etiketter:

torsdag, marts 01, 2007

Ulovligt at downloade fra nettet?

I mange mange år har vi hørt at salget af CD'er lider under pirat kopiering, men hvis man ser en salgskurve tilbage fra 1990 og frem vil man opdage at kurven knækkede før Al Gore opfandt Internettet ;-)

Efter at iTunes.com er jeg rent faktisk begyndt at købe musik, noget jeg ikke gjorde i lang tid. Jeg downloade heller, men når Heidi kom hjem med en ny CD så sagde det... "Haps!" og den blev konverteret til MP3.

Nu er det helt anerledesm jeg vil tro at musik industrien får en omsætning på mig der svarer til måske 80-160 kr i måneden nu. Penge de ikke fik før.

Giv mig content som jeg kan betale for til mit medie - jeg er ligeglad med hvilke problemer og frygt i har for at folk vil snyde jer... jeg har penge og vil betale men i vil ikke sælge?

Tosser!

Stop bitching get to work...

BitTorrent download portal, er en download portal hvor man kan downloade film tv-serier etc, ret billigt faktisk, og med en teknologi der sikrer hurtig download - kanon!

Men kan jeg få lov til at bruge mine penge derinde? Nopes.

OK - så nu har vi den situation at, TV og Film selskaberne har teknologien, det har underholdningen, jeg har mediet, jeg har pengene - men de vil ikke sælge det?

Underligt - er det fordi de faktisk mener det er en god måde at få deres content ud til verden, at folk downloader deres ting gratis?

De har ikke noget udgifter, men får opbygget en franchise og noget interlectual property, som de kan sælge alt mulig andet gejl til?

Eller er det bare fordi de er få sløve og/eller dumme at de ikke vil ringe til en dansk advokat og få lave en dansk juridisk distributionsaftale?

Nu vil jeg bare sætte mig hen i et hjørne og vente på at jeg kan få lov til at downloade en film... heldigvis har vi TV2 herhjemme, og deres Sputnik.

Etiketter:

fredag, februar 02, 2007

Favorit blog... har du en?

Min favorit er helt klart Steffen Jensens fra TV2's blog, Steffen formår med enorm indsigt og nysgerrighed at stille skarpere på konflikterne i mellemøsten, og give et udpræget nuanceret billede af situationen.

Et billede der betyder at det nok er den blog jeg har brugt flest mentale kræfter på, spekulerer over hvordan min verdensopfattelse ændres.

En klar anbefaling fra min side... men giv dig god tid til at læse artiklerne.

Etiketter:

mandag, december 11, 2006

Kan du så komme igang!

Indexed.com har gjort det igen:

Etiketter:

tirsdag, november 21, 2006

Rygestop

Der indføres nu rygestop på arbejdspladser i Danmark, det er en længe ventet lov - jeg har aldrig forstået hvorfor jeg skal udsættes unødvendigt for risiko på min arbejdsplads.

Det er for såvidt fint at folk vælger at ryge, men kan jeg ikke nok blive fri mens jeg spiser og arbejder? JEg går jo heller ikke rundt og genere rygerne med alverdens ulykker mens de arbejder og spiser - det er jo deres valg ikke mit. Så tak fordi de nu skal ud.

Deres valg ikke mit.

Etiketter:

Sikkerhed igen...

Sikkerheden går amok i lufthavnen, hvor mange 'angreb' har lufthavns kontrollen afværget? Jeg tror ikke på det er ret meget. Gode efterretningstjenester, ja tak - der respektere mine rettigheder - men alt det andet pjat, nej tak.

Etiketter:

torsdag, oktober 19, 2006

I kategorien: De er for seje - på den fede måde

Jeg faldt over denne artikel på Wired - omkring 'Space Elevators', og hvordan civile kan vinde 400.000 US Dollar i en konkurrence.

For de af jer der ikke har hørt om en rum elevator, så er planen at trække et kabel fra jorden ud i rummet, og lade en elevator kører op og ned af det kabel. Derved kan man reducere udgiften ved at begive sig på rum-færd betydeligt.

Nu bruges denne udfordring så til at få skole elever interesseret i Teknik og Natur fag - det er fantastisk :)

Etiketter:

onsdag, oktober 18, 2006

'Internet addicts' ?

BBC finder man historien 'Internet addicts' en 'Internet-man' er så defineret ved:

'Addicts' showed signs of compulsive internet use, habitually checking e-mail, websites and chat rooms.

A typical addict is a single, white college-educated male in his 30s, who spends more than 30 hours a week on "non-essential" computer use, it found.


Jeg vil så godt lige gøre opmærksom på at:
  1. Jeg er ikke single
  2. Alle de mange timer jeg bruger på nettet er alle 'essential' der er ikke nogen der er 'non-essential'
  3. Og jeg sidder lige nu ved venner, de ser TV og jeg tjekker lige min e-mail og mine blogs...

'Addict' ? Er du?

Etiketter:

torsdag, september 07, 2006

Vi vinder krigen?

Terroristerne har fanget os! Eller har de? Hvad er det der skal accepteres? Og er det ikke lettere at sprænge køen i luften inden man kommer forbi security, end det var at kidnappe et fly inden 9/11 ?

Etiketter: ,

Krigen mod Terror - Stillingen i dag

I artiklen Scorecard for the War on Terror, bliver der talt lidt sammen. Hvordan klarer vi os egentlig i terror bekæmpelsen?

Hvor meget er det vi vinder, når vi tænker på alt det vi opgiver af friheder?

Etiketter: ,

fredag, september 01, 2006

Udsolgt på 16 minutter.

Så fik Billetlugen.dk udsolgt til FCK-Manchester United på 16 minutter.

Jeg ved ikke hvor mange biletter de har haft til salg, men deres servere er ret langsomme. Fra kl.9.59 til 10.16 gik siden fra 'salget starter kl. 10.00' til 'Udsolgt'

Gadvide hvordan deres online lotteri-kø virker? :-)

Etiketter:

hvis bagmandspolitiet undersøger dig, er du uskyldig?

I Jyllands-Posten's artikel of Tvind sagen snakker de om bagmandspolitiet og hvor vigtig sagen var at fører.

Sådan helt grundlæggende, har jeg storer tvivl om hvor 'vigtig' bagmandspolitiet er for vores retssikkerhed.

De kan bruge enorme krafter på at føre sagerne, og ligge enorme udgifter over på udskyldige

Det ville ikke være noget problem, hvis de virkelig fik dømt i de fleste af deres sager. Men virkeligheden er at de fleste af deres sager taber de... også bliver deres involvering et problem.

Man kan vel nærmest sige, at hvis bagmandspolitiet undersøger dig, er du uskyldig?

Som vi jo ved, er man uskyldig indtil det modsatte er bevist, og så her trækker politiet uskyldige igennem enormt lange retsager, og får ikke en dom med der fra.

Det er ikke godt nok!

Er der nogen der kan nævne nogle store sager som bagmandspolitiet har vundet? Eller kan de kun fange de små fisk?

Etiketter:

tirsdag, august 22, 2006

comon.dk - Luk multimedie-uddannelsen

Bo Sejer Frandsen, It-forum Midtjylland mener åbenbart at multimedia designere ikke har nogen værdi - samtidig med at danske virksomheder udmærker sig i at udvikle brugerfjendsk software.

Jeg mener også at uddannelsen er for tynd på det tekniske område, system udvikling og lidt programmering har aldrig skadet nogen ;)

Men på den anden side mangler de tekniske uddannelser også meget fokus på brugerne og deres behov når de snakker design.

Værdien i Danmark skal komme fra krydsfeltet mellem teknik, design og forretning.

Så nej - ikke luk, men udvikle uddannelsen

comon.dk - Luk multimedie-uddannelsen

Etiketter:

mandag, august 21, 2006

Børsen Online - Til salg-rekord udfordrer ejendomsbranche

Når vi nu har sat lejligheden til salg, er det jo lidt træls at tiden trækker ud:

"Børsen Online - Til salg-rekord udfordrer ejendomsbranche"

Men, vi har nu ret stor tiltro til vores mægler :-)

Etiketter: