søndag, november 22, 2009

Mobil telefoner og cancer..

Måske er der aligevel noget om det?

WHO har et studie der viser en sammenhæng mellem cancer i hjernen og mobil brug.

Etiketter: , ,

torsdag, januar 29, 2009

LEGO Universe er kewl :-)

fredag, august 29, 2008

Google Reader

For et stykke tid siden skrev jeg om "internet indbakke", omkring Google reader og hvordan du let kan læse de nyheder der dukker op på Nettet - uden at skulle bruge timer på at surfe rundt og finde dem.

Nu har common craft lavet en lille intro til google reader:

Etiketter: ,

søndag, juli 13, 2008

"Hver 6. private internet er usikkert"

"Hver 6. private internet er usikkert", skriver DR udsagnet kommer fra Telia Stofa der har lavet en mini undersøgelse for TV Syd - torrorister mig her, og terrorister mig der, jeg er sgu mere bange for at blive kørt ned af en gut der surfer over mit WIFI access point, på sin iPhone mens han kører bil, end for en terrorist. "I refuse to be terrorized."

Bruce Schneier bruge et åbent trådløst netværk, og jeg har det faktisk lidt på samme måde. Jeg tilbyder folk at bruge mit access point, det er fint for mig.

Etiketter: , , , ,

tirsdag, marts 11, 2008

En blyant i hvert klasseværelse....

"Forestil dig at læsning og skrivning lige er opfundet i landet Foobar. Foobar er et land med poesi, filosofi og videnskab - men man har kun overført denne viden gennem "mund til mund" metoden. I Foobar har de så nogle dygtige lærere der tænker at denne nye teknologi med blyanter, papir og bøger kan have enorm positiv effekt på uddannelsen i landet. Der er mange forslag på bordet - men det mest radikale forslag er at alle lærer og alle elever skal have blyanter, papir, bøger og så skal der bruges et halvt år på at øve sig i disse nye redskaber - så alle kan komme til at læse og skrive. Der er også forsigetige forslag hvor man for mulighed for lige at se hvordan "læring med papir og blyant" virker, før man bruger alle de penge på noget drastisk. Til slut - tages en forsigtig beslutning af politikkerne, men den blæses op til noget stort: Inden for ganske få år skal der være en blyant og en blok papir i hvert klasseværelse i landet - så alle børn rige eller fatiige har adgang til denne nye teknologi!"

Få nu fingeren ud! For sølle 250 KR om året per dansker mellem 22 0g 60 år kan vi give hvert barn en ny laptop når de starter i skolen! Og den pris vil bare falde år for år!

Tak til Seymour Papert - Artikelen er fra "Learning Learning" - Oprindelig artikel finder her.

Etiketter: , , ,

lørdag, januar 19, 2008

Har du backup af dine data fx. billeder og dokumenter?

Thereses blog faldt jeg over en video fra commoncraft omkring backup af dine fotos online.Og det er meget fint, der er også andre blandt andet fra Pixum, TDC og Google- personligt bruger jeg Pixum når jeg bestiller online, og Picasa WebAlbums når jeg vil dele mine billeder.

Men det løser kun en lille del udfordringen med backup - hvad med de andre dokumenter, dine emails og måske hjemme video. Tjah - man er jo nød til at sætte sig ned og tage backup, jeg er dog lige blevet anbefalet Carbonite, og det ser ud til at virke. Gå ind på Carbonite.com download et styk software og følg instruktionerne. Super let og lige til - skynd dig! ;-)

Etiketter: , , ,

onsdag, januar 02, 2008

Vidste du...?

mandag, december 31, 2007

HelpDesk.. har brugerne et ansvar? :-)

Etiketter: ,

lørdag, august 04, 2007

Robot soldater til Irak

Ifølge denne artikel sendes der robotter nu til Irak.

Hvad sker der, hvis fjenden også bruger robotter? Hvad hvis vi gør robotterne autonome?

Og hvornår lære vi at vi bare skal spille Quake mod hinanden?

Etiketter: , ,

onsdag, juni 20, 2007

Forskel på "science" og "engineering"

Jeg faldt over dette indlæg, hvor der er en fyr der taler om forskellen på "computer science" og "software engineering".

Jeg mener ikke han tager 100% fejl
(men jeg har jo 100% ret ;-)
...eller han har ikke fundet ind til det som jeg ser som det vigtige.

"Science" handler om at:

1. Opstille en hypotese
2. Observere verden, lave målinger etc.
3. Passer hypotesen? Ja gå til 5
4. Nej - Tilpas hypotesen og gå til 2
5. Skriv konklusion og dans

"Engineering" om at:

1. Finde og beskrive et problem eller behov
2. Design en løsning
3. Implementer en løsning
4. Test en løsning
5. Løses problemer eller behovet? Ja fint, gå til 7
6. Nej, problemet findes endnu - Redesign en løsning, gå til 3
7. Slut


Se en anden beskrivelse her...Etiketter: , , , ,

tirsdag, juni 19, 2007

Links til blogs...

Kebnder du version2 ? Hvis ikke, så smut forbi og få en introduktion :)

Therese Hansen, Poul's kæreste er begyndt at blogge der... ret sejt...

Og når vi nu er ved det, er du til Web udvikling etc.? Så check Poul's blog.

Etiketter: , ,

torsdag, maj 31, 2007

Fair Use Tale

Jeg faldt over denne lille historie om copyright og fair use...
Etiketter: , ,

tirsdag, maj 22, 2007

Ny blog

En af mine kollegaer og medarbejdere på Den Blå Avis, Rune Mai, og jeg har startet en blog sammen.

Det er en faglig blog, hvor vi skriver om de udfordringer vi møder som projektledere, som projektorganisation når det gælder projektledelse og produktudvikling.

Du finder bloggen her: http://blog.erratum.dk/index.html

Etiketter: , , , , ,

søndag, maj 20, 2007

Online reklame firmaer

Der er sket noget her på det sidste, google gik ud og købte doubleclick, doubleclick.com er et banner firma - det vil sige de smider bannere i hovdet på dig når du besøger forskellige sites.

Google siger at de vil forbedre oplevelsen for brugeren af et banner, ved at placere mere relevante budskaber. Jeg håber de lykkedes for dem.

Microsoft har købt et andet firma, for at tage konkurrencen op. De to firmaer har betalt op i mod 60.000 Millioner for to firmaer der ligger bannere på nettet.

Det er helt sikkert ikke teknologien de betaler for, den er så og sige forholdvis simpel, måske kunderne? Forretnings know-how?

Etiketter: , , , ,

onsdag, maj 16, 2007

Kasparov's Defeat

Kan du huske da Kasparov's tabte? Wired News har mødt en af udviklerne der viste verden at kunstig "inteligens" kunne klare de store drenge.

Sjov lille indlæg fra historiebøgerne.

I disse dage, leger Kasparov han vil lege med om historiebøgerne, og med nogle andre store drenge. Jeg gravede denne artikel frem fra 2005

Etiketter: , , , , , ,

onsdag, maj 02, 2007

Kryptering etc.

På forskellige tidspunkter gennem mit liv, har jeg været mere end almindelig paranoid.

Foreksempel da jeg fandt ud af, at nogle mennesker ikke vil mig det godt, i en alder af 5år. Det blev så hjulpet på vej af at folk advarede mod en børnelokker, hvad end det var for nogen, men det var de voksene der stoppede op udenfor børnehavens hegn og kiggede ind til os, helt sikkert!

På et senere tidspunkt vist nok da jeg var 9-10 år, forstod jeg hvad spoiner var for noget, så vidt jeg husker sprang det ud af den lyserøde panter (altså den tegnede del, den kedelig film del, blev først sjov senere), eller også var det 007 - Noget var der i hvertfald, og pludselig blev det meget vigtigt for mig at uvedkommende ikke kunne læse mine beskeder i klasse værelset.

Da jeg begynde at dyrke Hapkido blev jeg vist nok også en smule paranoid - og det blev vigtigt for mig at kunne beskytte mig selv en lille smule, da var jeg der omkring de 14.

Da jeg læst Cryptonomicon blev jeg yderst paranoid, jeg fik fat i en digital signatur, og krypterede mine mails, for "de der andre" der måske aldrig kunne finde på at læse mine mails, skulle i hvertfald bruge rigtig lang tid på at dekryptere hvornår jeg skulle ... noget.

Da alle mulige lige pludselig bestemte sig for at vi skulle overvåges i vores færden på nettet, fordi vi nok alle sammen et eller andet sted kunne være skyldige, så blev jeg paranoid igen. Jeg ved ikke hvorfor men det har jeg jo nu engang lov til at være.

Og lige som da jeg var 4, 9, 14 også videre, så bestemte jeg mig for at nu skulle min færden rundt i cyberspace være min sag, og ikke så mange andres. Heldigvis, så have IT Politisk forening, og Prosa også fået nok, og lavet et stykke ben arbejde og lavet en CD der gør det let for mig at udleve mit paranoia - heldigt for mig :-)

Hvis du også vil sikre dit privat liv, så kan du hente CD'en her. Det er sikkert fuldstændig ligegyldigt om du bruger softwaren eller ej, der er nok ikke nogen der gider kigge på hvad vi laver... men jeg tager også en håndklæde om livet når jeg går ud fra badet, man har vel lov til lidt privatliv?

Etiketter: , , ,

mandag, april 23, 2007

Min blog og Bionicle? Ligegyldigt indlæg...

I kategorien: ligegyldig-statestik så så jeg lige på statistikken for denne blog at der er en der søgte på www.bionicle.com og derefter gik ind på denne blog.

Jeg blev lidt forundret og tænkte "Det var da lige godt spøjst" for det første kan jegikke mindes at jeg har haft et indlæg om bionicle (men det har jeg jo nok). For det andet, sådan et sejt produkt (jo jeg er forud indtaget), og jeg kunne score et hit på google på det.

Anyway, jeg tog en tur forbi www.google.com søgte på www.bionicle.com, men skuffet blev jeg da min blog ikke dukkede op på første hit, nå men jeg kiggede igennem side... heller ikke på side 1 var der bonus... ah men side to er da heller ikke så skidt... men nej, heller ikke side 2 gav pote...

Jeg kan så fortælle at hele vejen til side 21 var der ikke pote - det betyder ikke at side 22 gav et hit men bare at jeg gav op.

Jeg afskriver det som en tålmodig person, eller magi!

Etiketter: , ,

torsdag, april 19, 2007

Hydro Texaco

Tjah, så er det tid til en "Hate" post.


Hvordan kan et stort firma som Hydro Texaco fuldstændig tilsidesætte sikkerhed som en parameter?


Jeg ville her til aften bestille et kunde kort. For det første beder de om mit CPR nummer... hvad er det lige de skal bruge det til? De sælger benzin, og hvad har mit CPR nummer med benzin at gøre.


For det andet vil de have mit Reg. og Kort nummer til min bank, hvad sker der lige for dem? Hvad skal de lige bruge det til?


For de tredje så beder de mig sende alt dette over en usikker internet forbindelse!!!


Hvad går der lige galt for dem?


Hvis du ikker ved hvornår du er på en usikker forbindelse, så kig efter den lille hængelås, hvis du ser en låst hængelås, er alt ok - ellers pas på hvad du sender!


Og så pas lige på Hydro Texaco - de forsøge (måske!) at snyde dig! ;-)


Etiketter:

torsdag, april 12, 2007

How businesses are using Web 2.0: A McKinsey Global Survey

McKinsey har lavet en undersøgelse af hvordan firmaer bruger Web 2.0 - eller det siger de, de har lavet.

Artiklen findes her: "How businesses are using Web 2.0: A McKinsey Global Survey"

Nogle af konklusionerne er at mere end 75 procent af de adspurgte virksomhedsledere vil øge investeringerne i teknologi der understøtter bruger interaktion. (Cool nok!)

Over halvdelen af de adspurtge er tilfredse med deres investeringer i Internet teknologier de sidste år (det er efterlader plads til ret mange der ikke er så glade - gad vide hvorfor?)

42 procent mener de har investeret på de rigtige tidspunkt, men ikke investeret nok internt så mulighederne kunne udnyttes. (Hvad gøres der så for at forbedre det punkt nu?)

47 procent siger de bruger eller planlægger at bruge P2P teknologier, det vil sige en teknologi til effektivt at understøtte deling af filer i virksomheden eller med kunderne. (Uhm....der indtil flere sarkastiske bemærkninger.... nej jeg må hellere lade være ;-)

---

Alt i alt, så snakkes der en del om hvilke teknologier som virksomhedsledere finder interessante - men desværre ikke ret meget om hvordan de bruger dem, eller planlægger at bruge dem - eller hvorfor det ikke har virket for dem.

Teknologierne i sig selv er jo ikke interessante, mere hvordan vi vil bruge dem - det snakket de alt for lidt om.

Etiketter: ,

torsdag, april 05, 2007

teknologi der er sjovt at lege med

Som nogen af jer ved, købte jeg for et års tid siden en farve laser printer (HP Color LaserJet 3550), det er et ordenlig møbel af en printer og tung som... ja som et tungt møbel.

Nå, men sådan et møbel fylder jo – og mit nye værelse skal jo indeholde alt muligt, så som en sofa, et skrive bord, en lille plads til Heidi, et par skabe, bog reol... så ville det jo være fedt hvis man kunne placere et møbel af en printer i et andet rum.

Nu er der jo grænser for hvor langt et USB kabel kan være, og hvor mange kabler man vil have slæbt rundt i huset, så hvorfor ikke printe gennem WiFi – så jeg købte mig en lille printer server (Linksys Print Server WPS54G), med trådløs netværk (WiFi) .

I teorien jo udemærket, nyt legetøj med fancy teknologi, der vil gøre livet næm.... ok, måske bare ny fancy teknologi der er sjovt at lege med. Hvis det ikke lige var fordi... The shit doesn’t work!

Eller rettere jeg er for dum/doven til at få det til at virke, hvad er svaret? Man tager fat i Tech. Support fra LinkSys. Meget fine folk, der har et supert system hvor man chatter med supporterne, det er helt kanon – man løser bare problemerne i fred og ro, uden bøvl med telefoner og accent.

Nå men efter jeg har snakket i nogle timer med dem, hvor vi har hygget lidt med min netværks opsætning, opsætningen på print serveren, opsætningen af min printer port og leget lidt med ping, ipconfig og print serverens reset knap... tjah så konkludere de også at ”the shit doesn’t work” – eller rettere de to produkter er ikke kompatible. (Er de to produkter så illegale kompatibler?)

Nå men den stakkels supporter, giver op – det ved man de gør når de beder en om at reboote – og jeg giver også op, efter at have brugt for meget af min tid, og så meget tid ved en supporter at LinkSys helt sikkert ikke har tjent en reje på det produkt her.

Øv!

Etiketter: ,

fredag, marts 23, 2007

Byg med LEGO på din PC/MAC?

Så er der kommet en ny version af LEGO Digital Designer - hvad er det kan man jo spørge...

Forestil dig en verden hvor du aldrig komme til at mangle en ekstra klods, en verden hvor du kan bruge klodserne så ofte du vil, kopier klodser, modeller eller kort sagt forstil dig et fantastisk kreativt univers hvor du kan bygge lige hvad du kan forestille dig.

En verden hvor du får dine egne byggeinstruktioner, eller en verden hvor du kan få produceret din egen LEGO æske... den verden er her.

Etiketter: ,

lørdag, december 09, 2006

Internet Indbakke?

Når man nu har 10-15 forskellige sites man godt kan lide at besøge, ville det så ikke være rart hvis man ikke hver dag skulle besøge dem for lige at tjekke om der var sket noget? Om der lige var kommet nogle nyheder?

Lidt lige som med email, jeg skal jo ikke tjekke min Mormors eller en af mine venners web side for at se om de har skrevet en email til mig, de dukker bare op i min indbakke i mit mail program.

Så ville det da være fantastisk hvis hver gang der lige skete noget på en web side at det så dukkede op i min 'Web-Indbakke'

Den teknologi/mulighed findes, teknologies hedder 'RSS', og alt hvad du skal have er et program der kan læse RSS, hver side (for eksempel denne her du læser på nu, kan så lave et 'RSS Feed' - der så og sige sender nyheder til din 'RSS Læser' automatisk.

Dette program der kan læse RSS, kan du foreksempel få fra 'Google', de kalder programmet Google Reader.

1. Login med din Google konto (hvis du ikke har en, så sig til - jeg sender gerne en invitation til dig)
2. Klik på 'Add subscription'
3. Tast 'www.opifer.dk/blog/'

4. Nu kan du se at denne side er dukket op i listen til venste - den hedder 'Daniel's blog'
5. Hvis du klikker på siden, vil du se hvert indlæg som en seperat besked, lige som med emails.


Hver gang du finder dette lille RSS ikon ( RSS Icon ) , kan du tilføje nye abonnementer til din RSS Læser.

Etiketter:

onsdag, december 06, 2006

DBA.dk nu med bedre søgemotor

Drengene oppe på DBA.dk har arbejdet hårdt gennem langt tid med at få en ny og bedre søgemotor på plads. Som bruger oplever man et nyt interface, men generelt bør man jo som bruger ikke opleve andet end det er super meget lettere at finde det gode tilbud, og det er det :-)

Etiketter:

tirsdag, december 05, 2006

Er du Google-skarp?

Er du fuldstændig skarp til at få det resultat du forventer når du søger på google - når jeg sådan står og kigger over skulderen på folk oplever jeg ret ofte af man godt kan forbedre sit resultat hvis man sætter sig ind i hvordan 'søge maskinen' fungere - Google har lavet en side der forklare hvordan man kan Build a better query

Når man så tager udgangspunkt i at google er en maskine der hjælper en til at finde det bedste match i en ENORMT stort bibliotek, og det faktisk virker ret godt... så er det egentlig en super bruger grænseflade de har lavet.

Etiketter:

søndag, november 05, 2006

Pandora Internet Radio

Pandora Internet Radio - Find New Music, Listen to Free Web Radio - Tjah... det tog mig et stykke tid at blive hooked på Internet Radio.

Da jeg hørte om Pandora første gang, led det også samme skæbne som en gratis uge avis... direkte hen i bunken af information man ikke burde have fået.

For en uges tid siden, var Heidi og jeg dog på besøg ved nogle venner, hvor jeg blev overbevist. Det tager et nummer eller en kunstner som du er vild med, og så finder Internet radioen andre lignende musik stykker som du sandsynligvis vil kunne lide. ret vildt ;)

Anyway, simpelt interface, gratis musik, med links til musik shops hvis du vil købe det du lytter til. Prøv det ;)

Etiketter:

fredag, november 03, 2006

Fix it Guide

Tjah - så faldt jeg over dette site der indeholder masser af Fixit Guides , det vil sige... når du nu lige står og skal skille din ipod i tusinde stykker for at fize harddisken, thaj... så kan du så se hvordan her.

At de så gerne sælger dig stumperne samtidig viser bare at de har forstået hvordan man driver forretning.

Etiketter: ,

tirsdag, oktober 17, 2006

I kategorien: Den vil jeg ha'! :-)

Man kan få alting til USB, kaffe kop varmer, lampe... og nu powermate - powermate er en af de gizmo ting som bare er yderst cool og brugbart de få gange man sidder og leger med lige netop, det-der,-der-lige-har-brug-for-sådan-en-ting, og jeg ved bare at når jeg næste gang sidder i det-software-der-lige-har-brug-for-sådan-en-ting, vil jeg sidde og ærge mig gul og grøn over jeg ikke har købt den endnu.

Så det ender det nok med jeg gør... før eller siden ;)

Etiketter:

fredag, september 01, 2006

Ny browser til billederne

Har i set det nye format for bryllups billederne på http://www.opifer.dk/ ? Det er blevet lidt lettere at gennemskue. Og det gælder selvfølgelig stadig, at hvis i gerne vil have et specifikt billede (eller flere) så siger i bare til, så sender jeg dem i den super duper bedste kvalitet jeg har :-)
 
Og ja, det er SimpleView der har hjulpet mig (se nedenfor).

Etiketter: ,

torsdag, august 24, 2006

SimpleViewer Download

Jeg har ledt efter en god billeder viewer til opifer.dk, men faldt så lige over den her.

Jeg regner med lige at tjekke den, og så hvad jeg synes om den i forhold til vores bryllups billeder... stay tuned.

SimpleViewer Download

Etiketter: